5 1/2 maand en 3,25 kg

De tijd gaat veel te snel, Shere Khan is al weer 5 1/2 maand en weegt 3,25 kilo. Hij is nog altijd even lief, grappig, speels, ondeugend en vooral ook snel (maar dat komt ongetwijfeld ook doordat Thunder en Huggy een stuk minder rap zijn lol). Hij heeft dan nu ook een paar bijnamen, oa Paling (omdat hij zo snel is) en Sjaakie Draakie als hij loopt te etteren.

Hij eet heel goed, lust eigenlijk alles wel, maar bepaalt zelf heel goed wat hij nodig heeft en dat was nogal wennen voor ons. Thunder en Huggy willen altijd meer eten, krijgen als je hun mag geloven echt véél te weinig (maar we moeten ze goed in de gaten houden dat ze niet te zwaar worden). Maar Shere Khan regelt het prima zelf. Staat er dus iets op het menu waar hij op dat moment niet zo'n trek inheeft dan eet hij een paar hapjes (of soms niets) en dan is hij er wel klaar mee. Haaks Barf rund is bij hem echt favoriet op dit moment, dan zit hij soms echt te proppen om zijn bakje leeg te eten. Helaas voor Shere Khan staat dit dus maximaal 1 keer per week een dag op het menu, want ik ben een heel klein beetje bang dat hij straks niets anders meer wil eten. En waar Thunder en Huggy altijd eten proberen te jatten (eigenlijk alleen bij mij en niet bij Sven) als ik bezig ben hun eten in hun etensbakje te doen, zit Shere Khan rustig te wachten of er ook nog iets voor hem is (soms is hij niet eens in de keuken). Wel vind hij het eten van Shannado ook onwijs lekker en eet daar ook altijd nog wat van mee.

In een eerder blog schreef ik al dat hij helemaal gek is van de speelhengeltjes (Nekoflies, Go Cat Cat Catcher en Da Bird) en dan is hij dan ook bloedfanatiek is, de hengeltjes hadden we eerst in de gang liggen, maar zo langzamerhand zijn ze toch naar de kast in de kamer verhuist. Misschien is het toch beter om ze terug in de gang te leggen, want je hoeft maar richting de kast te gaan (eigenlijk vooral in de avond, overdag heeft hij het niet/veel minder) en hij staat er ook, hmmm best grappig, maar aan de andere kant ook een beetje sneu wat ik kan niet de hele dag met hem met het hengeltje spelen. Hij staat dan echt voor de kast te mekkeren en probeert zelf de kast open te krijgen. Ja hij weet goed wat hij wil.

Met Thunder gaat het nu ook super goed, ze liggen best regelmatig bij elkaar in een mand te slapen, niet zo close als hij met Huggy doet, maar hij gaat dan gewoon bij Thunder liggen en zolang je Thunder niet stoort als hij ligt te slapen vindt hij dat ook allemaal prima, maar soms wil Shere Khan nog bij hem ‘drinken’ (tenminste daar lijkt het gedrag een beetje op) ja dat moet je bij Thunder niet doen, daar wordt hij niet blij van. Het is dan wel onwijs lief dat je Thunder ineens Shere Khan een paar vette likken over zijn kop ziet geven <smelt>. Ook qua spel gaat het helemaal goed, Thunder moet meestal weer even wennen, Shere Khan springt dan bovenop hem en dat vindt hij niet leuk, maar een paar minuten laten neemt Thunder dan het initiatief en dan kan alles en is niets te gek, dan rennen ze en vliegen ze achter elkaar aan door het huis.

Wat wel heel grappig is, Shere Khan neemt nooit de kortste weg van A naar B, gaat altijd via een kast/bank/tafel/stoel, kortom nog altijd dikke lol met het mannetje en we zijn heel blij met hem.

’s Nachts slaapt hij ook boven, hij mag zelf kiezen waar hij slaapt, dat kan dus zijn tussen ons in (of tussen onze kussens in), op mijn kussen (ik gebruik maar een klein stukje van mijn kussen omdat ik meestal op mijn buik slaap, dus ik heb geen last van hem), op zijn eigen kamer of in een ‘hol’ op onze kamer. Dat hol is een soort Iglo mand, daar ligt hij ook heerlijk in. Wel komt hij altijd 1 x in de nacht knuffelen, dan gaat hij keihard spinnen en kroelen <lief!> en dit herhaalt zich altijd in de ochtend als Sven gaat douchen om naar zijn werk te gaan. Daarna gaat hij met Sven mee naar beneden om te eten en blijft dan lekker bij de andere dieren, heb ik nog ff rust voordat ik uit bed ga ;-)

 

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: