Shere Khan´s showdebuut

Zondag 18 november heeft Shere Khan voor het eerst meegedaan aan een show. Het showen ken ik natuurlijk van de honden en dan met name Savanne die een aantal shows heeft gedaan. Het showen is mij dus niet geheel vreemd, maar wat is een hondenshow dan weer totaal anders dan een kattenshow (en dan heb ik het niet over het verschil tussen honden en katten :-) ).

Bij een kattenshow moet je tussen 7.00 en 8.00 uur door de veterinaire keuring, dan kan je je ‘kooi’ inrichten en dan is het wachten tot je aan de beurt bent met de keuring. Omdat ik niet echt van het vroege opstaan ben en het helemaal nieuw voor me was, leek het me handiger om in een hotel in de buurt te slapen, ik had al 100 dingen bedacht die fout konden gaan als ik op de dag zelf naar Nieuwegein zou rijden, dus om voor mij de stress te verminderen en iets langer in m’n bed te kunnen liggen (heb nu tot 6.15 ‘geslapen’ anders had ik om 4.15 uur ongeveer op moeten staan), had in een hotel in Vianen geboekt (echte afrader op de zaterdagavond, de hele nacht kwamen er lollige/lallende mensen voorbij mijn kamer :-( dus of ik nou echt zo veel meer heb geslapen!?

Shere Khan was door de onrust voor de kamer ook iets onrustiger de eerste uren dat we er waren, maar het viel me echt zo ontzettend mee. Het is echt zo’n vrij mannetje, gaat meteen op onderzoek uit en ging lekker voor het raam naar buiten zitten kijken. In de loop van de nacht kroop hij in zijn ‘iglo’ die normaal ook op onze slaapkamer staat.

Zondagochtend dus om 6.15 uur opgestaan en rond 7.00 uur richting Nieuwegein gereden, 10 minuutjes met de auto en ik was bij de showhal. Ik had een mooie Sturdi tas gekocht voor Shere Khan, maar onderweg naar de hal toe had hij de ritsjes dus open gewurmd en zat met zijn kop door de tas <stress> ik kreeg hem niet op een ‘nette manier’ terug, dus moest hem echt terug proppen, gelukkig had ik nog een andere reismand bij me, dus auto aan de kant van de weg en in de auto hem van de tas in de kooi gepropt. Daarna Sven wakker gebeld ;-) ff stoom afblazen over meneer Paling. Bij de hal aangekomen had ik vrijwel meteen telefoon van Lammijne dat zij er ook al waren, dus toen konden we aansluiten in de rij om naar binnen te komen, dat duurde wel een tijd. Bij de veterinaire keuring sprong Shere Khan al bijna van de tafel, hij is zo ontzettend snel.

Daarna begon het wachten (oke eerste de kooi inrichten en Shere Khan in de kooi zetten). We waren nog voor de pauze aan de beurt, gelukkig werd Shere Khan ‘voorgebracht’ (geen idee eigenlijk of dat op een kattenshow ook voorbrengen heet) door Harry, de partner van Lammijne. Hij schoot bijna 2 keer van de tafel, maar Harry heeft een super goed reactie vermogen, dus hij had Shere Khan 2 keer te pakken, de keurmeester was helemaal weg van hem, hij heeft een super keurapport gekregen (met als opmerking Very Quick LOL), hij kreeg als beoordeling U1. Daarna moest hij terugkomen voor de BIV (best in variëteit), dus alle wildkleur Somali’s staan dan op een rij en de keurmeester kiest dan de beste, dat werd Shere Khan *trots*. En vervolgens moest hij aan het eind van alle normale keuringen nog terugkomen voor beste kitten 3 tot 6 maanden, dan kiest de keurmeester uit alle katten die ze die dag gekeurd heeft de in haar over weer beste en die wordt genomineerd en mag naar de Best in Show verkiezing. En ook daar won mijn kleine mannetje. Wat een vuurdoop voor z’n eerste show en wat was ik trots!!

Hij vond het soms best heel spannend al die andere katten, maar wilde wel eten enz. dus hij was niet totaal gestresst gelukkig ;-)
Als alle keurmeesters dan klaar zijn met hun eigen katten te keuren, begint de Best in Show (BIS) verkiezing, dus daar moest Shere Khan ook nog aan deelnemen.

Bij een BIS verkiezing breng je niet zelf de kat voor, maar wordt dit gedaan door een steward, Harry en Lammijne waren getipt over een leuke steward (zij hielp ook bij onze keurmeester) ze gaat super met je kat om en weet ook een kat die het allemaal wat spannend vindt op zijn gemak te stellen, dus zij heeft Shere Khan meegenomen voor de BIS, voor zover ik kon zien deed hij het super, 5 keurmeesters (dacht ik) komen dan langs en beoordelen nogmaals je kat, dan geven ze hun stem en wordt de kat met meeste stemmen BIS. Een super mooi Abbesijn poesje kreeg 3 stemmen en een ander kitten kreeg 2 stemmen, Shere Khan en nog 2 andere kittens hadden geen stemmen, maar wat heeft mijn mannetje het goed gedaan, echt ik liep naast mijn schoenen LOL en op maandag nog steeds ;-)

Met dank aan Harry & Lammijne voor de foto´s.

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
:
info@cattery-aruna.nl
Aangemaakt op: 29-11-2012 20:03
Leuk verslag Sylvia! Je mag echt heel trots zijn op je mannetje, hij is prachtig van binnen en buiten :-).

Liefs,
Lammijne