Week 20

Zondag
Vanmorgen regende het echt keihard toen we wilden gaan lopen, dus een tijdje gewacht. Daarna toch een lekkere grote ronde kunnen lopen, dacht ff dat we zeik nat zouden worden, maar het ging helemaal goed. We waren net op tijd binnen. Eind van de middag hebben Sven en ik weer een wandeling gemaakt in Schoonebeek, dit keer bij Oostersebos, dat is samen met Middendorp en het Westersebos wel een heel mooi stukje Schoonebeek. Ook heb ik Shere Khan en Huggy nog een behandeling voor hun vacht gegeven. Ik gebruik daar rijstzetmeel voor, dat neemt het vet in de vacht op (en misschien is het niet eens het vet in de vacht wat de klitten veroorzaakt, maar het werkt gewoon heel erg goed) en hierdoor hebben ze ook minder snel klitten. Shere Khan moet ik anders om de paar dagen kammen omdat het haar bij zijn oksels enorm snel klit, nu is af en toe kammen/borstelen voldoende. Ze zien er dan ff niet uit, helemaal wit door de rijstzetmeel hihih. Maar na een borstelbeurt is het meeste al niet meer zichtbaar, ze vinden dit ook helemaal niet erg, het stinkt niet, wordt niet nat (wat je met sprays voor de vacht dus wel hebt, Shere Khan die zette het na 1 x sprayen altijd op een lopen, hij vind het echt helemaal niets die sprays) en het is niet schadelijk als ze het binnen krijgen.

Echt ideaal voor hun vacht. Nu kunnen ze er weer ff tegen.


Shere Khan en Huggy hebben wat uit te vechten ;-)


Maandag
Ja de maandag is hier meestal een saaie voorspelbare dag, mail, bestellingen, telefoon enz. Dus niet zo veel bijzonders. Wel maandag de afspraak met Lammijne gemaakt dat wij dinsdagavond Shere Khan komen brengen voor een logeer partij.


Dinsdag
Overdag bestellingen maken en dus in de avond Shere Khan wegbrengen. Shere Khan is hier komen wonen met de vraag of hij indien hij geschikt zou zijn voor de fok, bij Lammijne en Harry 2 poezen zou mogen dekken. Goed, hij kwam hier als klein droppie van 13 ½ week, dus dan is het nog heel lang voordat het zo ver is. Inmiddels heeft hij zijn testen gehad die nodig zijn om te mogen fokken met een Somali (zijn knieën zijn getest op pattela luxatie en zijn knieschijven zitten muurvast, hij is getest op kattenaids en kattenleukemie, die test was negatief, dus in orde, als kitten waren er ook al een aantal dingen getest zoals PRA, PK-def en bloedgroep). Dus qua fokken had hij al een even groen licht, nu was het wachten tot het juiste moment en tot Tinkle of Éowyn krols zouden worden. Tinkle werd als eerste krols, dus Shere Khan mocht komen. Dus dinsdagavond hebben wij ons mannetje weg gebracht.


Een foto van ons samen :-)


En in zijn kooi, vlak voordat we in de auto stappen, op weg naar Groningen


Woensdag
Bah, niks aan, Shere Khan is er niet en wat is het stil in huis! Echt ongelofelijk, hij is niet mega vocaal en loopt je echt niet de hele dag voor de voeten, maar hij is er wel gewoon, ja ik mis hem. Maar het gaat heel erg goed met hem, Lammijne houdt me echt goed op de hoogte via whatsapp, mail, facebook, foto’s en filmpjes, Tinkle en hij zijn al snel dikke vriendjes en ze doen ook wat ‘moet’ al lijkt het soms nog wel op wat puber gestuntel en heeft Shere Khan nog niet helemaal goed door hoe het moet. Maar er zijn zeker 2 goede dekkingen geweest.


Foto gemaakt door Lammijne, wat is hij toch mooi!


Donderdag
Sven werkt thuis en ik ga bestellingen bezorgen. In de avond heb ik een afspraak voor een heerlijke massage, het is maar 15 minuten rijden naar huis, maar ik ben zo ontspannen dat ik mijn mond bijna niet dicht kan houden qua gapen. Lekker dus!


Vrijdag
Al vroeg op, want Thunder heeft een afspraak bij De Wagenrenk, eerst bij dokter Mandigers om bloed te prikken voor zijn ammoniakwaarde en daarna een afspraak bij dokter Zaal, voor een echo van zijn blaas ivm blaasstenen. Eigenlijk gaat het echt super super goed met Thunder!! Maar een klein duiveltje in mij durft niet echt blij daarover te zijn, ik ben een beetje bang om een klap in mijn gezicht te krijgen omdat er bv toch veel gruis in zijn blaas zit of omdat zijn ammoniakwaarde ineens heel hoog is.

Maar niets is minder waar!!! Geen gruis (vorige keer was er heel iets gruis te zien) en zijn ammoniakwaarde is stabiel op 70 (vorige keer 61 en de keer daarvoor 67). Echt prachtig dus! Wij vieren een klein feestje als we naar huis rijden, Thunder krijgt eigenlijk altijd alleen zijn eigen eten (speciaal voor hem op maat gemaakt Leverdieet van Bandit), weinig extra dingen, een keer een stukje gedroogd vlees, maar nu krijgt hij een stukje frikandel (oeii oeiii wij zijn van het pad af deze week). Maar he, hoe goed is dat een kat met een levershunt die zoooo stabiel is, daar moeten wij van genieten!’s Avonds gaan we nog met Shannado naar de dierenarts. Zij heeft sinds 2 weken plekjes op haar kont en we willen het even na laten kijken. Ik ben bang voor schildklierproblemen, maar vind alleen de kale plekken daarbij passen, de rest van de symptomen die bij schildklierproblemen passen heeft ze gelukkig niet. Volgens de dierenarts is het een klassiek geval van pyodermie (huidontsteking), dus nu heeft ze voor 1 week antibiotica en moeten we haar 3 x wassen en daarna terug komen om te kijken hoe het er uit ziet. Schildklier is nog niet uitgesloten, maar gelukkig heeft ze daar verder geen andere klachten van. Mochten de plekjes niet opknappen dan gaan we over 2 weken bloedprikken.


Zaterdag
Sven heeft een leaseauto en vond het wel tijd voor een nieuwe auto. Een tijdje terug zag hij een Volvo V40 met 14% bijtelling, ja toen begon het een beetje te kriebelen bij hem. Maar eerst moest hij zijn auto kwijt aan een collega, nou dat was eigenlijk vrij snel geregeld, toen besloot hij toch maar een andere auto over te nemen van weer een andere collega (kunnen jullie het nog volgen?). Maar de 1 besloot zijn auto toch maar zelf te houden en de andere was de auto al kwijt enz. eind van het liedje is dus dat Sven toch weer terug is bij de V40. Er is 1 nadeel aan deze auto, de instap van de kofferbak is enorm hoog, te hoog eigenlijk voor Shannado. Maar vandaag toch een proefrit gaan maken en ff met een verkoper gebabbeld. Ohhh waarom treffen wij altijd van die verkopers die dingen zelf in boekjes/internet op moeten zoeken!? Zo niet handig als je vragen hebt waarover je duidelijkheid wilt. Na een rondje Sligro was de verkoper met verstand van zaken gelukkig wel beschikbaar en weten we wat we willen weten.Daarna nog ff kijken voor een nieuwe spijkerbroek voor mij, al mijn broeken worden te groot. Ging ik speciaal naar een bepaalde zaak omdat ze daar echt wél een broek voor me zouden hebben, nou niet dus, trof een mega stugge verkoper, hij had 1 broek, die zat voor geen meter, een mega kort bovenstuk, nu hoef ik ook geen broek tot mijn oksels, maar dit was echt veel te kort/te laag. Nou verder had hij echt geen broek voor me (in een jeans zaak), echt als ik er weer aan denk komt het stoom weer uit mijn oren, wat een oetl#l. Naja gemiste kans, ik had graag mijn geld uitgegeven aan een veel te dure merk jeans. Maarja de zoektocht naar een goede jeans gaat verder.

Ik kreeg ook nog weer super mooie foto's van Shere Khan via de mail <3 oh wat hou ik van dit mannetjeFoto's gemaakt door Harry Kuipers.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: