Vakantie in Londen

Maandag 22 juli was het eindelijk zover, ik ging voor een aantal dagen naar Londen, mijn vliegtuig zou om 8.55 uur vertrekken, dus dat betekend vroeg uit de veren om op tijd te zijn.

Volgens mij zaten we om 6.15 uur in de auto en waren we rond 7.45 op Schiphol (Sven heeft een beetje hard gereden), achteraf was dat dus veel te krap qua tijd en hadden we ons daar echt in vergist, ik stond nog maar net in de rij of ik werd er al uitgeroepen, daarna met een noodgang richting gate en ik was 1 van de laatsten die instapte, niet de allerlaatste, er kwamen nog een aantal mensen achter mij aan, maar het was in 1 stuk door rennen, van auto naar het vliegtuig, niet erg relaxt dus.
Het vliegen ging goed, we hadden wel turbulentie (er zat een meisje van ik denk een jaar of 10 naast me, die tegen haar vader zei: ‘Papa is dit nu turbulentie?’, waarop de vader zei: ‘Ja’, dat meisje: ‘oh cool!’ Haha), maar verder weinig bijzonders. Al moet ik wel zeggen, vliegen is niet echt mijn ding, niet dat ik mega bang ben, maar toch, dat nare gevoel soms in je buik, nee ik hou er niet zo van. Gelukkig is het naar Londen maar 1 uurtje ;-))

Gatwick is ook een redelijk groot vliegveld, we kwamen aan op de North Terminal en ook dan is het weer lopen, lopen, lopen voordat je eens ergens bent. Douane ging zowel op Schiphol als Gatwick zonder problemen, ohhh nou niet helemaal ;-)) ik had nog een flesje Cola in mijn tas zitten, die was bedoeld voor in de auto, maar was ik dus vergeten om in de auto achter te laten, dus ja dat was ff niet handig. Maar jaren terug toen ik naar Birmingham vloog werd ik gefouilleerd, mijn schoenen moesten uit en werden extra onderzocht, mijn tas werd helemaal doorzocht, dus nu was het een makkie en kon ik gewoon doorlopen.

Eenmaal op Gatwich de bordjes volgen tot ik door de douane was, na de douane heb je meteen een balie waar je al je treinkaartjes en een pasje voor de tube/underground kon kopen, ook stond er een geldautomaat (ik had geen ponden mee) dus ik was meteen al helemaal klaar. Ook meteen een internet bundel gekocht via een appje op mijn foon en ik kon Sven meteen een berichtje sturen dat ik veilig was aangekomen en dat het treinticket en de tube pas al waren gelukt en de rekening al had geplunderd (haha).

Daarna mijn koffer oppikken, die lag al op me te wachten, toen met de Gatwick Express richting Londen, een halfuurtje met de trein en je bent midden in Londen. Op het station mijn koffer afgegeven bij de bagage bewaar service (wat nou service, kost je 9 pond!).  En toen op naar Buckingham Palace dat ligt op een 5 a 10 minuten lopen van het Victoria station. De wisseling van de wacht was al in volle gang en wat was het druk en warm en warm echt vreselijk warm. Die dag was het geloof ik rond de 32 graden. En wat een mensen, onvoorstelbaar dat het daar alle dagen zo druk is. Ik ben bij het Victoria Memorial gaan zitten in de schaduw, ik moest ff wennen en aan de warmte en aan de drukte. Toen de ceremonie voorbij was ben ik richting Royal Mews (de Koninklijke stallen) gelopen, maar daar was het ook al zo achterlijk druk, ik stond 10/15 minuten in de rij om een kaartje te kopen in de brandende zon en dan moest je daarna nog richting de ingang waar totaal geen schot inzat, dat heb ik dus maar geskipt.


Buckingham Palace


Queen Victoria Memorial, bij Buckingham Palace


Daarna richting station gegaan om een heerlijke Caramel Frappuccino te kopen.


Sylvia is wat moeilijk ;-)


Daarna mijn koffer weer opgehaald en richting hotel gegaan. Met de tube reizen is heel handig, alleen iets onhandiger met een koffer van tig kilo, je moet namelijk meestal wel een aantal trappen nemen (naast de lift of roltrap). Het hotel kon ik ook redelijk makkelijk vinden, toch handig om van te voren alles al goed te kunnen bekijken op google-maps. In de buurt van het hotel waren veel winkels/supermarkten/eetgelegenheden, dus dat had ik allemaal prima in de buurt. Het hotel zelf, tja ik zal er niet naar terug gaan, veel lawaai in de omgeving, ontzettend warme kamer, waar het raam alleen op een grote kier kon, maar vooral heel erg oud, alles was versleten. Gelukkig geen kuil in mijn matras, maar ik voelde de vering behoorlijk.Mijn kamer


Die nacht dus ook niet mega veel geslapen door de warmte, gelukkig had ik oordoppen bij me, die had ik ook echt nodig, anders had ik alle nachten geen oog dichtgedaan. Nadat ik ff een mini slaapje had gedaan ben ik nog ff naar de Westfield shopping mall gegaan, dat heeft 372 winkels!! Echt mega groot. Ik wilde daar wat gaan eten, maar kon niets vinden wat me wat leek, dacht dan neem ik maar Mac, zat er geen Mac, grrr wat wel dan!? Uiteindelijk werd het Burger King. Oh en mijn voet deed zo zeer, dacht dat ik een mega blaar had en dat er iets in mijn hak zat te prikken, dus daar niet echt meer rondgekeken, ik was er klaar mee, terug naar het hotel.

Dinsdag op mijn gemakje mij klaargemaakt om richting Oxford Street te gaan, ik had alleen een hele pijnlijke hak/voet. Nadere inspectie van mijn schoen leerde mij, dat er een aantal schroeven in zaten die nu in mijn hak prikten (een aantal weken geleden had ik deze schoenen naar de schoenmaker gebracht omdat de hak losliet, hij zou het lijmen, maar schijnbaar vond hij schroeven een betere oplossing of was het lijmen niet helemaal gelukt), dus ik wat papieren zakdoekjes onder de zool gelegd in de hoop dat ik minder pijn zou hebben. Dus mijn eerste aankoop in Londen werd een paar nieuwe schoenen, ik stuitte vrijwel meteen op een Clarks winkel, die ook nog een acceptabel uitziende schoenen had, dus meteen mijn oude schoenen verruild voor een nieuw paar. Gewaagd als je zoveel loopt dat te doen op nieuwe schoenen, maar het is goed gegaan.

En mijn nieuwe schoenen


Ook heb ik nog een bezoekje gebracht aan de Primark, wat een gekkenhuis!!! Echt niet normaal, meters rijen voor de pashokjes, meters rijen voor de kassa, het kost ook vrij weinig natuurlijk en ze hebben redelijk leuke dingen, wel een paar dingen gezien die ik wel had willen kopen, maar ik ga geen half uur in de rij staan. Op een geven moment ging het enorm plenzen, dus maar in de Tube richting Govent Garden gegaan, heel leuk om daar rond te lopen er is veel te doen en te beleven.Daarna nog terug naar Oxford Street, je hebt daar echt ontzettend veel grote winkels ala Bijenkorf, oa Miss Selfridge en John Lewis, bij die laatste zag ik echt een geweldige tas, een roze leren van Mullberry, tja 1100 pond, iets te veel voor een tasje uiteraard (al had ik dus de eerste keer verkeerd gekeken en dacht dat de tas 110 pond was).

Op woensdagmorgen was ik al weer rete vroeg wakker, ik keek uit het raam en zag deze poes in de groenstrook voor het hotel.
Vandaag vroeg richting Buckingham Palace om nu de wisseling van de wacht wel goed te kunnen zien. Ik was er rond 10.00 uur en wat was het al gezellig druk. Ondertussen contact met Sven en hij stuurde me een plaatje dat hij had opgezocht op internet met waar je het beste kon staan om zoveel mogelijk te kunnen zien. Ik stond dus op die plek, vooraan bij het grote hek. Wat een drukte en wat was het warm (en van die irritante mensen die dan lekker tegen je aan gaan hangen, rot op, heb het zelf al warm genoeg), ik stond in de volle zon en was blij dat ik me had ingesmeerd met factor 50, die had ik echt wel nodig. De ceremonie was leuk om mee te maken, maar wat een poppenkast om dat alle dagen te doen en wat afzien voor die mannen, met die grote berenmutsen op.
1 Van de muziekkorpsen bij Buckingham Palace, tijdens de wisseling van de wachtOok bij Buckingham Palace, tijdens de wisseling van de wacht\
Die achterste meneer had het erg heet volgens mij


Na de ceremonie ben ik richting Westminster Abbey gelopen, ook dat is een prachtig gebouw, heel indrukwekkend aan de buitenkant al. Helaas stond daar ook een tig meters lange rij, ik had het graag van binnen willen bezichtigen maar om daar nu een uur of langer voor in de rij te staan!? Nee, na het 2 uur staan bij Buckingham Palace had ik daar ff geen zin in, dus doorgelopen naar Palace of Westminster/Big Ben. En dan ben je ook al bijna bij de London Eye (Het London Eye is een reuzenrad in Londen, het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules).


Westminster Abbey


Houses of Parliament, met Elizabeth Tower en Big Ben. Links zie je de London Eye.

En ja I did it!!! Van te voren zo over getwijfeld, koop ik thuis al een kaartje ivm de mogelijke hele lange wachtrij, durf ik er wel in, is het niet mega eng enz. enz. enz. Toch besloten om geen kaartje vooraf te kopen, wie weet valt de rij wel enorm mee en dan is het toch wel een beetje zuur om dat extra geld voor een kaartje te betalen.


De London Eye!

Het was dus wel mega druk, maar je kunt daar ook een fast track ticket kopen, dan kan je dus bijna meteen doorlopen, dus binnen 10 minuten ongeveer zat ik er in. En ondanks dat ik hoogte vrees heb was het ontzettend gaaf!!! De capsules bewegen bijna geruisloos, je voelt er zo goed als niets van, 2 keer een heel licht schokje (de vrouw die naast me op het bankje zat deed het zowat in haar broek, oh wat was die vrouw bang).
St Paul's Cathedral


Op het hoogste punt in de London Eye


Daarna weer richting hotel om ff een power nap te doen en mijn rug wat rust te geven.

’s Avonds na het eten ben ik richting Harrods gegaan, ja dat wilde ik toch ook wel zien! Wat een mega winkel zeg, ik ben niet eens alles doorgelopen, maar wat onvoorstelbaar groot. Mijn aandacht ging naar de 4e verdieping, de Pet afdeling. Ze hadden leuke dingen, maar niet mega bijzonder, sommige dingen echt idioot duur. Ook waren er puppy’s :-(( dat vind ik dan ineens een heel stuk minder. Toen nog naar de Kerst afdeling gelopen, oh wat een ontzettend leuke dingen, veel was van glas, ik wilde het risico niet lopen om het te kopen en dat het dan in mijn koffer stuk zou gaan, dus alleen een gingerbread woman gekocht, zo schattig en soms moet je toch gewoon wat kopen. Ik had ook een hele leuke Londen sleutelhanger gezien, dacht die neem ik op de terug weg mee, helaas vergeten dus :-(


De puppy's bij HarrodsKoekjes afdelingEn de kerst afdeling, I love it!


Richting het hotel weer uitgestapt op Oxford Street om nog wat te shoppen, anders zou de buit wel heel karig worden. Ik kwam ook weer langs de Primark, dacht ff kijken of het nog steeds zo druk is, nou het was wel minder druk, maar nog steeds te druk voor mij om in de rij te gaan staan, kon wel de puinhoop aanschouwen, of er een bom was ontploft in de winkel, echt alles lag ongeveer overhoop en de medewerkers maar druk met overal weer keurige stapeltjes van te maken.

Donderdagmorgen, op Queensway nog echt de allerlaatste dingen geshopt, je zou het misschien niet zeggen maar op een aantal vlakken ben ik echt een beautyaddict, dan met name showergel, scrubs, crèmes en niet zo zeer make-up. In Engeland verkopen ze diverse merken die we hier niet hebben, dus ja daar moest wel wat van mee naar huis.

Daarna in het hotel nog ff mijn telefoon weer opgeladen, poeh dat duurt lang zeg voordat het ding daar vol is. Rond 14.00 uur een Taxi gebeld om me naar het Victoria station te laten brengen, dat kost 15 pond, vond ik het wel waard, anders had ik in de tube diverse trappen op moeten sjouwen met mijn koffer, daar had ik niet zoveel trek in.

Achteraf weet ik niet wat ik liever had gedaan, met mijn koffer sjouwen, of die taxi rit, het was echt een rit from hell, wat een malloot zeg die taxi chauffeur. De taxi was gebeld door het hotel, dus dan ga je er een beetje vanuit dat het wel goed zit, maar dat was een hele foute aanname. Echt het was de 4 dagen in Londen bloed en bloedwarm, maar in die 15 minuten durende taxirit heb ik meer gezweet dan de dagen ervoor. Het was mijn bedoeling om op het Victoria station nog wat rond te hangen/shoppen/eten/drinken. Maar ik werd bij de ingang van de Gatwick express afgezet en dacht, ah ik neem meteen de trein wel richting het vliegveld, dan ben ik er maar alvast.

Ik was dus mooi vroeg op het vliegveld en dat was wel zo relaxed. Alle tijd om weer op de North Terminal te komen (met de Gatwick express kom je aan op de South Terminal en vandaar gaat er een shuttle dienst richting North), ff wachten voordat de incheck balie open ging, toen meteen door naar de douane en vanaf toen begon het wachten en het wachten en het wachten. Ik had ondertussen van Sven al begrepen dat ik vertraging had, maar op de borden bleef maar staan ‘please wait’, tja wel alle tijd om nog uitgebreid te shoppen en rond te kijken (nu lijkt het net of ik alleen maar heb lopen shoppen, maar dat valt reuze mee).
Daar is het vliegtuig dan toch eindelijk!Heel helder weer, dus de hele vlucht, prima uitzicht

Ik zou om 18.55 uur vliegen, maar dat werd dus dik een uur later. Daarna nog naar huis rijden (Sven kwam me uiteraard ophalen <3).

Ohhh en wat was het gaaf om weer thuis te komen, Shannado haar reactie onbetaalbaar! Ze stond op, keek me aan, het duurde enkele seconden en ineens een mega blije kwispel hahah ze had het eerst ff niet door of niet verwacht, maar toen ze zag dat ik het was, was ze helemaal blij. De rest van de diertjes was uiteraard ook blij en Shere Khan was ook helemaal over de top blij, die heeft de hele nacht bij me gelegen, of op het voeteneind of in mijn armen <3 <3 <3 Lief mannetje!!


En mijn aankoopjes, valt best mee toch!?

Kenmerken :  Week
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: