Blog berichten van '2013' 'maart'

RSS
Gelukkig Dier adopteert Bas!- zondag 24 maart 2013

Gelukkig Dier adopteert Bas!

Bas is besmet met FIV (kattenaids) en woont bij Stichting Dierenthuis. Voor 7 euro per maand ondersteunen wij Bas (en de andere dieren uiteraard), wij houden u op de hoogte van het wel en wee van Bas, een aantal keren per jaar zullen wij een update met foto’s krijgen hoe het met Bas gaat, die zullen we uiteraard hier plaatsen.


Foto: Saskia Blok. http://www.dierenthuis.nl

Afgelopen donderdag waren we bij onze dierearts (Dierenkliniek Makatsi), dierenarts Shirley Hendriks werkt 1 dag per week als vrijwilliger bij Stichting Dierenthuis. Op kattenforums had ik wel eens over deze stichting gelezen, maar als je dierenarts er dan over verteld, ja dan ga je lezen op de website en kom je tot het besef dat mijn dieren het héél erg goed hebben en dat wij een steentje bij kunnen dragen voor deze kansarme zieke dieren, vandaar dus de adoptie van Bas.

Kenmerken :  BasAdoptieStichting Dierenthuis
Opmerkingen (0)
Shere Khan's favorieten- zaterdag 23 maart 2013

Shere Khan kan echt helemaal uit zijn dak gaan bij bepaalde dingen, daarom wilde ik zijn favorieten met jullie delen :-)

Met stip op 1 natuurlijk het speel hengeltje, eigenlijk spelen we hier alleen in de avond mee (want anders blijf ik de hele dag met hem bezig) en hij kan echt klok kijken, want rond 22.00 uur vindt hij het wel tijd om te spelen, soms moet hij dan nog ff wachten omdat ik nog bezig ben met andere dingen en dan wordt hij hoe langer hoe ongeduldiger (mauwen, op de kast springen, soms ff krabben aan de kast enz.).

Sinds kort heb ik Carnibest in het assortiment, Carnibest heeft een snackje genaamd mini beloning, stukjes gedroogd rundspiervlees, Shere Khan’s favoriete snackje, hij is niet zo’n snoep kont, ja oke, Kaaspasta is ook héél erg favoriet. Voor wie het niet kent, kaaspasta zit in een tube en is handig om te gebruiken als beloning (bv ff stil zitten op de weegschaal, of na het nagels knippen), Shere Khan slaat zijn pootjes om de tube, ogen dicht en likken maar. Carnibest mini beloning zit een een leuk bakje, ik heb dus zo’n bakje in de gang staat (veilig buiten bereik van Thunder & Huggy) en als we ’s avonds op bed gaan dan springt Shere Khan met een noodgang op de sidetable, zodat ik niet vergeet hem wat van deze snoepjes te geven.

In tegenstelling tot Thunder & Huggy, geeft Shere Khan niet zo veel om eten, als is hij wel gek op de mini beloning en de kaaspasta (volgens mij heeft hij nog nooit iets gejat bv, Thunder & Huggy lukt dat meerdere malen per week <ggrrrrr> hij eet wat hij nodig heeft en meer ook niet, hij is dus ook mooi slank). Maar als hij Haaks Barf rund te eten heeft dan is hij helemaal druk, rent mauwend in de rondte en is gewoon hyper <zo schattig>. Verder vindt hij de meeste KVV niet zo geweldig, hij is een echte BARF/NRV eter (en kleine prooidieren vindt hij ook heerlijk, dan is hij ook druk en hyper). Kalkoenvlees, kippennekjes, kipfilet en konijnennier vindt hij ook heerlijk. Ja kip staat ook wel hoog op zijn lijstje met wat hij echt lekker vindt.

Het bewuste hengeltje, ik had er 2 maar onlangs is er 1 stuk gegaan, paniek!! Wat nou als deze ook stuk gaat!? Lammijne had er 1 in het kittenpakket gedaan en ik had er zelf 1 gekocht, maar de website die ze verkocht bestaat niet meer. Gelukkig is er nu een grote bestelling met tig hengeltjes onderweg vanuit Amerika, die met een beetje geluk deze week aankomen. Dus dan kunnen we een hele tijd vooruit.

 

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (0)
Shere Khan krijgt bezoek- zondag 17 maart 2013

Op 2 maart kreeg Shere Khan bezoek (en wij uiteraard ook), zijn fokkers Harry en Lammijne kwamen weer een kijkje nemen bij de kleine belhamel :-) De honden gingen aardig tekeer, Shannado met haar zware blaf en Savanne met haar hoge gillen. Shere Khan zocht dus eerst maar eens een veilig plekje totdat de honden wat bedaard waren. Ik had zijn speelhengeltje erbij gepakt waar hij echt helemaal gek van is en toen kwam hij er lekker bij. De fototas van Harry had bijzondere lekkere geurtjes volgens Shere Khan, die werd uitgebreid besnuffelt.

Harry had ook zijn camera bij zich en heeft wat leuke foto’s gemaakt van onze mooie man. Na het foto’s maken heb ik een lesje vachtverzorging gekregen, Shere Khan werd ff onder handen genomen door Harry en Lammijne. Hij heeft heel snel klitjes onder zijn oksels, nu hebben we rijstzetmeel geprobeerd en dat werkt echt perfect. Ik had al diverse anti klit spray’s geprobeerd, maar was daar toch steeds niet tevreden over (plus dat Shere Khan er als een haas vandoor gaat als je met dat ‘stink’ spul aan komt zetten LOL) en als hij dan na 1 of 2 dagen alweer klitten heeft, wil ik hem daar ook niet steeds mee plagen. Ook een goede kam en borstel besteld en ik heb nu de goede combi om zijn vacht goed te verzorgen. Shere Khan vind het kammen nu ook steeds prettiger worden, kijk ik moet er niet mee beginnen als hij mega wakker is, maar na het eten als hij een tukkie wil gaan doen, of als hij al ligt te slapen, is hij echt voorbeeldig en kan ik hem alle kanten op draaien om hem goed te kammen/borstelen.

Hieronder wat foto’s gemaakt door Harry.

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (0)