Blog berichten van '2013' 'april'

RSS
Week 17- zondag 28 april 2013

Zondag
Lekker uitgeslapen daarna een lange wandeling met heerlijk zonnetje, kortom lekker genieten, echt zo’n family time moment, heerlijk vinden we dat. Shannado vind zondag volgens mij de leukste dag van de week, ze weet dan precies waar ze langs wil lopen en loopt ook prima mee.

Later op internet zoeken naar informatie over Engeland, wat wil ik gaan doen, waar wil ik shoppen enz enz. Verder internetten en niet zo veel doen, lekker ontspannend. Foto’s maken voor de website van vlees, ik wil bij alle producten die ik verkoop een foto van hoe het product eruit ziet, heel veel producten hebben al een foto, maar die laatste tig, dat schiet niet meer zo op. Verder op zondagavond de bestellingen bij leveranciers doen en het werk voor de rest van de week indelen.


Thunder kan er zo lekker bij liggen <3


Maandag
Een dag als zovele, bestellingen verzamelen en inpakken om later in de week te bezorgen (of het wordt afgehaald), mail bijwerken, weer een heerlijke wandeling met prima weer. Vorige week had ik weer fruit gehaald in DLd, dus ik maak een lekkere fruit smoothie (onderstaand fruit met yoghurt).


Frambozen en ander zomer fruit


Dinsdag
In de ochtend en late middag nog wat aan de bestellingen doen, in de middag ga ik naar een vriendin, ff thee drinken vooral bijkletsen, we hebben elkaar veel te lang niet gezien. Als ik weer onderweg naar huis ga tuiten mijn oren, kletsen kan ze ;-))


Tja, wat kan ik zeggen een 'stoere' Cane Corso in een kattenmandje van 50 cm doorsnee!?


Woensdag
Het is weer tijd voor Shannado haar 3 wekelijkse aquatraingssessie (al gaan we vanaf nu om de 4 weken), Shannado vindt dit zooooo ontzettend leuk!!! Eerst 3 x 10 minuten lopen in de waterbak en daarna nog 10 minuten onder een magnetisch veld liggen. Dat liggen blijven is wat lastig voor haar, maar als ik genoeg snackjes voer, dan gaat het prima.

Ik had dus helaas te weinig snackjes bij me (is me nog nooit gebeurt!), Maar Anja had nog een bak met brokjes staan, nou Shannado vond ze héérlijk :-) haha. Toen het piepje ging dat ze klaar was, ruimde ik haar spullen op (natte handdoeken, bakje waar de snackjes in hebben gezeten, lege zakjes enz.) en Shannado dacht ‘oh als jij dat ff regelt, dan neem ik nog ff een paar happen brokken uit de bak’ (hmmm als het aan de hond lag kocht ze….). Ik kon nog net de bak wegzetten en haar tegenhouden.

Op de terug weg naar huis nog een paar bestellingen bezorgd, dat kon ik mooi combineren. Thuis gekomen nog wat bestellingen maken, het was een drukke en chaotische week (zo’n week dat je het gevoel hebt dat je steeds een aantal uren achter jezelf aanholt en druk en onrustig blijft), gelukkig was Sven thuis, dus die kon de bestellingen die werden bezorgd door leveranciers mooi opruimen en in de vriescel plaatsen.


Donderdag
In de morgen eerst een afspraak, daarna bestellingen bezorgen. Mijn laatste adres was in Groningen, dus daarna nog ff de stad in geweest. Lekker ff shoppen en geld uitgeven (oeiii ik hou er van).


Vrijdag
Weer vroeg op pad voor mijn wekelijkse rugtrainingssessie, ik heb de laatste weken wat meer last van mijn linker heup, dus daar wat extra tijd aanbesteed. Ook trek ik steeds naar rechts met de training (ik ben dus scheef) maar merk dit zelf totaal niet, lastig omdat dan zelf te corrigeren als je het zelf niet merkt. Na de training nog een bestelling voor All Animal bezorgen.

Omdat vrijdag een mega lange dag is, koken we dan (bijna) nooit zelf, meestal is het een broodje of patat, maar dit keer gingen we ff de grens over naar Emlichheim. Daar zit een pizzeria die echt heerlijk dingen verkoopt. Mijn favoriet is de 'Hähnchen Tasche' - tomatensaus, kipfilet, tzatziki, kaas en oregano, je hebt ze in S, M en L, prijs € 4,50, € 5,50 of € 6,50. Op mijn bord, een groot plat bord (dus geen ontbijt bordje) ligt een S.
Zaterdag
Sven had gelezen dat er op 1 mei een bloemenmarkt was in Emmen en ik vond op internet dat het op 27 april zou zijn (of misschien is het wel op beide dagen!?). Sven wilde graag wat fleurige plantjes om het huis, dus hij was al vroeg uit bed en onderweg naar Emmen om wat plantjes te scoren. Helaas viel het aantal kramen nogal tegen, iets van 6 ofzo, dus dat kan je toch eigenlijk geen ‘lint van bloemen en planten kramen staat door het centrum van Emmen’ noemen :-( Naja hij heeft wat leuke fleurige plantjes gekocht, dus het staat allemaal weer wat leuker rond het huis. In de middag samen de badkamer een grote beurt gegeven, is het daar ook weer schoon, fris en opgeruimd.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 16- zondag 21 april 2013

Zondag
Voor ons een 'rust' dag meestal ;-) lekker een lange wandeling met de honden en verder niet zo veel (of juist die klusjes die door de week blijven liggen). Het was mooi weer, ik besloot de camera weer eens te pakken en wat foto's te maken. Savanne wordt echt een hélé  grijze dame, maar verder gaat het super goed met haar, van Shannado heb ik helaas geen foto.
ThunderHuggyShere KhanMaandag
Al vroeg uit bed, Shannado had een afspraak in De Bilt. Een maand terug zijn we voor het eerst met haar geweest omdat ze heel langzaam steeds toch wel slechter ging lopen, Shannado vind het geweldig om met ons op pad te gaan. Ze was nu wel wat rustiger als anders, heel fijn, kunnen we gewoon radio luisteren LOL Een volledige update over Shannado is te lezen in de blog van 19 april 2013.
Dinsdag
Druk met bestellingen klaar maken die deze week worden afgehaald en moeten worden bezorgd, mail beantwoorden enz. Kortom een druk dagje en proberen overzicht te krijgen.


Woensdag

De grote dag! Ik vier mijn verjaardag (of moet ik schrijven ik vier het niet LOL, ik doe er niet zo veel aan, maak er een leuke dag van samen met Sven). Op facebook komen er felicitaties binnen, via de whatsapp en telefoon word ik gefeliciteerd, kortom ik voel me al gauw helemaal jarig. Ik heb eerst een afspraak in Bussum en daarna rijden we door naar Amsterdam. Lekker ff shoppen, wat eten en rondlopen, ik hou er van!

Een heerlijk 'gebakje' een Lemon Pie, iets zuur, maar heel lekker.


Sven ging voor 'veilig' en nam een bossche bol, maar die heb ik donderdag ook nog maar soldaat gemaakt omdat de bossche bol nog in de koelkast stond. Van Sven heb ik een tripje naar Londen cadeau gehad, ik wilde dat al een hele tijd, lekker shoppen in Engeland, het gaat er nu dus echt van komen, ook wil ik wat dingen gaan bekijken, misschien wel de Koninklijke stallen!? En de London Eye? Euh ik heb hoogtevrees, dus daar denk ik nog ff over na, maar zou wel gaaf zijn volgens mij!


Donderdag
Eigenlijk hetzelfde dan dinsdag, bestellingen, mail, telefoon, route voor zaterdag definitief maken en mailen enz.
En dan kom je de huiskamer inlopen om iets na te kijken (bv hoeveel voorraad er nog van product x is, omdat ik het weer eens niet kan vinden) en dan tref je Huggy en Shere Khan samen in de mand aan (ja ook 2 mandjes LOL), SK is een beetje aan het puberen, kan soms een beetje irritant zijn, maar ze liggen ook regelmatig als beste vriendjes bij elkaar in 1 mand.


Vrijdag
's Morgens vroeg op voor mijn trainingsprogramma in Woerden, helaas bleek het niet door te gaan ivm ziekte van mijn personal trainer, maar we moesten nog wel een All Animal bestelling bezorgen, dus toch op pad en nog wat vlees bij een leverancier gehaald. Bij thuiskomst de laatste bestellingen compleet gemaakt en 's avonds lekker languit op de bank, 2 of 3 katten op schoot (of onder mijn dekentje en iedereen is blij en gelukkig). Ohja eind van de middag zijn we nog ff naar Emlichheim gereden om wat fruit te halen, ze hebben daar een groot assortiment diepvriesfruit (voor weinig, € 1,89 voor een zak van 500/750/1000 gram, ligt er aan wat je hebt) en daar maak ik dan samen met wat yoghurt een heerlijke smoothie van.


Zaterdag
Bestellingen bezorgen. Sven laadt altijd de auto in, terwijl ik me klaar maak, ik geef de katten de eerste keer eten (die krijgen in de ochtend altijd 2 keer, omdat ze dat zo gewend zijn), daarna nog op zoek naar een 'verdwenen doos' voor een klant, maar die staat toch echt wel in de vriescel ;-)
Als de auto is ingeladen en ik een broodje heb gesmeerd en wat te drinken heb gepakt ga ik onderweg.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Update Shannado- vrijdag 19 april 2013

Onze Grand Old Lady Shannado, op 19 mei hopen wij haar 13e verjaardag te vieren. Sinds juni vorig jaar gaat ze na aquatraining, we doen dit nu eens per 3 of 4 weken. Ze vind dit echt helemaal te gek, heeft het al door als ik ’s morgens een bakje beloning klaar maak en de zwemtas pak vanaf dat moment is het een gepiep en drukdoenerij tot we in de auto zitten.

Voordat ze in de bak mag, kijkt Anja haar altijd even na, gaan we ff buiten een stukje lopen, zodat Anja ff kan zien hoe ze loopt, wordt alles ff bevoelt en betast en dan, ja dan eindelijk gaat de bak open en mag ze er eindelijk in feest dus, ze vind dat zo ontzettend leuk!

Een paar weken terug liep ze toch ineens wel een stukje slechter, veel door haar heup zakken en veel met de voetjes van de achterpoten slepen dus dat was ff flink schrikken voor ons en onwijs balen. Omdat ik goede ervaring heb met de praktijk van Eric Laarakker besloot ik om daar een afspraak te maken voor Shannado om te kijken of er nog een manier is om haar te ondersteunen. Op 18 maart was deze afspraak, Sven had vrij genomen, dus die ging ook mee.

Shannado werd ‘gemeten’ (met de Lecher antenne) en er werden diverse dingen gevonden die uit balans/of laag in energie waren. Ze heeft daar een soort energie behandeling gehad (euh ik weet eigenlijk helemaal niet zeker of het een energie behandeling is, als iemand het wel weet?) en heeft acupunctuur gehad. Druppels voor thuis mee en een ‘buisje’ die om de dag 20 minuten op haar rug moet.

Vrijwel direct zag ik al verbetering in het lopen!! Ze wandelt weer een stuk vlotter mee, was ontzettend ondeugend (met ieder stokje of dingetje spelen die je tegenkomt) ontzettend vrolijk, echt een enorm verschil. De dagen/weken daarna blijft ze goed lopen, was het eerst nog 1 of 2 lange wandelingen per week (ik kijk echt hoe ze loopt het eerste stuk en pas daar de wandeling op aan), nu kan ze eigenlijk alle dagen wel een grote wandeling aan. Ik zie haar weinig slecht lopen. Dus al met al gaat het heel goed met Shannado. Afgelopen maandag zijn we op controle geweest en de waardes zijn inderdaad een heel stuk verbeterd en wat zo leuk was, Shannado kan enorm druk zijn maar nu ging ze zelfs op haar flank op de behandel tafel liggen.


Shannado afgelopen maandag onder het kleedje.

 

En een filmpje van 9 april

 

Kenmerken :  ShannadoaquatrainingDe Bilt
Opmerkingen (0)