Blog

RSS
Vakantie in Londen- zondag 28 juli 2013

Maandag 22 juli was het eindelijk zover, ik ging voor een aantal dagen naar Londen, mijn vliegtuig zou om 8.55 uur vertrekken, dus dat betekend vroeg uit de veren om op tijd te zijn.

Volgens mij zaten we om 6.15 uur in de auto en waren we rond 7.45 op Schiphol (Sven heeft een beetje hard gereden), achteraf was dat dus veel te krap qua tijd en hadden we ons daar echt in vergist, ik stond nog maar net in de rij of ik werd er al uitgeroepen, daarna met een noodgang richting gate en ik was 1 van de laatsten die instapte, niet de allerlaatste, er kwamen nog een aantal mensen achter mij aan, maar het was in 1 stuk door rennen, van auto naar het vliegtuig, niet erg relaxt dus.
Het vliegen ging goed, we hadden wel turbulentie (er zat een meisje van ik denk een jaar of 10 naast me, die tegen haar vader zei: ‘Papa is dit nu turbulentie?’, waarop de vader zei: ‘Ja’, dat meisje: ‘oh cool!’ Haha), maar verder weinig bijzonders. Al moet ik wel zeggen, vliegen is niet echt mijn ding, niet dat ik mega bang ben, maar toch, dat nare gevoel soms in je buik, nee ik hou er niet zo van. Gelukkig is het naar Londen maar 1 uurtje ;-))

Gatwick is ook een redelijk groot vliegveld, we kwamen aan op de North Terminal en ook dan is het weer lopen, lopen, lopen voordat je eens ergens bent. Douane ging zowel op Schiphol als Gatwick zonder problemen, ohhh nou niet helemaal ;-)) ik had nog een flesje Cola in mijn tas zitten, die was bedoeld voor in de auto, maar was ik dus vergeten om in de auto achter te laten, dus ja dat was ff niet handig. Maar jaren terug toen ik naar Birmingham vloog werd ik gefouilleerd, mijn schoenen moesten uit en werden extra onderzocht, mijn tas werd helemaal doorzocht, dus nu was het een makkie en kon ik gewoon doorlopen.

Eenmaal op Gatwich de bordjes volgen tot ik door de douane was, na de douane heb je meteen een balie waar je al je treinkaartjes en een pasje voor de tube/underground kon kopen, ook stond er een geldautomaat (ik had geen ponden mee) dus ik was meteen al helemaal klaar. Ook meteen een internet bundel gekocht via een appje op mijn foon en ik kon Sven meteen een berichtje sturen dat ik veilig was aangekomen en dat het treinticket en de tube pas al waren gelukt en de rekening al had geplunderd (haha).

Daarna mijn koffer oppikken, die lag al op me te wachten, toen met de Gatwick Express richting Londen, een halfuurtje met de trein en je bent midden in Londen. Op het station mijn koffer afgegeven bij de bagage bewaar service (wat nou service, kost je 9 pond!).  En toen op naar Buckingham Palace dat ligt op een 5 a 10 minuten lopen van het Victoria station. De wisseling van de wacht was al in volle gang en wat was het druk en warm en warm echt vreselijk warm. Die dag was het geloof ik rond de 32 graden. En wat een mensen, onvoorstelbaar dat het daar alle dagen zo druk is. Ik ben bij het Victoria Memorial gaan zitten in de schaduw, ik moest ff wennen en aan de warmte en aan de drukte. Toen de ceremonie voorbij was ben ik richting Royal Mews (de Koninklijke stallen) gelopen, maar daar was het ook al zo achterlijk druk, ik stond 10/15 minuten in de rij om een kaartje te kopen in de brandende zon en dan moest je daarna nog richting de ingang waar totaal geen schot inzat, dat heb ik dus maar geskipt.


Buckingham Palace


Queen Victoria Memorial, bij Buckingham Palace


Daarna richting station gegaan om een heerlijke Caramel Frappuccino te kopen.


Sylvia is wat moeilijk ;-)


Daarna mijn koffer weer opgehaald en richting hotel gegaan. Met de tube reizen is heel handig, alleen iets onhandiger met een koffer van tig kilo, je moet namelijk meestal wel een aantal trappen nemen (naast de lift of roltrap). Het hotel kon ik ook redelijk makkelijk vinden, toch handig om van te voren alles al goed te kunnen bekijken op google-maps. In de buurt van het hotel waren veel winkels/supermarkten/eetgelegenheden, dus dat had ik allemaal prima in de buurt. Het hotel zelf, tja ik zal er niet naar terug gaan, veel lawaai in de omgeving, ontzettend warme kamer, waar het raam alleen op een grote kier kon, maar vooral heel erg oud, alles was versleten. Gelukkig geen kuil in mijn matras, maar ik voelde de vering behoorlijk.Mijn kamer


Die nacht dus ook niet mega veel geslapen door de warmte, gelukkig had ik oordoppen bij me, die had ik ook echt nodig, anders had ik alle nachten geen oog dichtgedaan. Nadat ik ff een mini slaapje had gedaan ben ik nog ff naar de Westfield shopping mall gegaan, dat heeft 372 winkels!! Echt mega groot. Ik wilde daar wat gaan eten, maar kon niets vinden wat me wat leek, dacht dan neem ik maar Mac, zat er geen Mac, grrr wat wel dan!? Uiteindelijk werd het Burger King. Oh en mijn voet deed zo zeer, dacht dat ik een mega blaar had en dat er iets in mijn hak zat te prikken, dus daar niet echt meer rondgekeken, ik was er klaar mee, terug naar het hotel.

Dinsdag op mijn gemakje mij klaargemaakt om richting Oxford Street te gaan, ik had alleen een hele pijnlijke hak/voet. Nadere inspectie van mijn schoen leerde mij, dat er een aantal schroeven in zaten die nu in mijn hak prikten (een aantal weken geleden had ik deze schoenen naar de schoenmaker gebracht omdat de hak losliet, hij zou het lijmen, maar schijnbaar vond hij schroeven een betere oplossing of was het lijmen niet helemaal gelukt), dus ik wat papieren zakdoekjes onder de zool gelegd in de hoop dat ik minder pijn zou hebben. Dus mijn eerste aankoop in Londen werd een paar nieuwe schoenen, ik stuitte vrijwel meteen op een Clarks winkel, die ook nog een acceptabel uitziende schoenen had, dus meteen mijn oude schoenen verruild voor een nieuw paar. Gewaagd als je zoveel loopt dat te doen op nieuwe schoenen, maar het is goed gegaan.

En mijn nieuwe schoenen


Ook heb ik nog een bezoekje gebracht aan de Primark, wat een gekkenhuis!!! Echt niet normaal, meters rijen voor de pashokjes, meters rijen voor de kassa, het kost ook vrij weinig natuurlijk en ze hebben redelijk leuke dingen, wel een paar dingen gezien die ik wel had willen kopen, maar ik ga geen half uur in de rij staan. Op een geven moment ging het enorm plenzen, dus maar in de Tube richting Govent Garden gegaan, heel leuk om daar rond te lopen er is veel te doen en te beleven.Daarna nog terug naar Oxford Street, je hebt daar echt ontzettend veel grote winkels ala Bijenkorf, oa Miss Selfridge en John Lewis, bij die laatste zag ik echt een geweldige tas, een roze leren van Mullberry, tja 1100 pond, iets te veel voor een tasje uiteraard (al had ik dus de eerste keer verkeerd gekeken en dacht dat de tas 110 pond was).

Op woensdagmorgen was ik al weer rete vroeg wakker, ik keek uit het raam en zag deze poes in de groenstrook voor het hotel.
Vandaag vroeg richting Buckingham Palace om nu de wisseling van de wacht wel goed te kunnen zien. Ik was er rond 10.00 uur en wat was het al gezellig druk. Ondertussen contact met Sven en hij stuurde me een plaatje dat hij had opgezocht op internet met waar je het beste kon staan om zoveel mogelijk te kunnen zien. Ik stond dus op die plek, vooraan bij het grote hek. Wat een drukte en wat was het warm (en van die irritante mensen die dan lekker tegen je aan gaan hangen, rot op, heb het zelf al warm genoeg), ik stond in de volle zon en was blij dat ik me had ingesmeerd met factor 50, die had ik echt wel nodig. De ceremonie was leuk om mee te maken, maar wat een poppenkast om dat alle dagen te doen en wat afzien voor die mannen, met die grote berenmutsen op.
1 Van de muziekkorpsen bij Buckingham Palace, tijdens de wisseling van de wachtOok bij Buckingham Palace, tijdens de wisseling van de wacht\
Die achterste meneer had het erg heet volgens mij


Na de ceremonie ben ik richting Westminster Abbey gelopen, ook dat is een prachtig gebouw, heel indrukwekkend aan de buitenkant al. Helaas stond daar ook een tig meters lange rij, ik had het graag van binnen willen bezichtigen maar om daar nu een uur of langer voor in de rij te staan!? Nee, na het 2 uur staan bij Buckingham Palace had ik daar ff geen zin in, dus doorgelopen naar Palace of Westminster/Big Ben. En dan ben je ook al bijna bij de London Eye (Het London Eye is een reuzenrad in Londen, het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules).


Westminster Abbey


Houses of Parliament, met Elizabeth Tower en Big Ben. Links zie je de London Eye.

En ja I did it!!! Van te voren zo over getwijfeld, koop ik thuis al een kaartje ivm de mogelijke hele lange wachtrij, durf ik er wel in, is het niet mega eng enz. enz. enz. Toch besloten om geen kaartje vooraf te kopen, wie weet valt de rij wel enorm mee en dan is het toch wel een beetje zuur om dat extra geld voor een kaartje te betalen.


De London Eye!

Het was dus wel mega druk, maar je kunt daar ook een fast track ticket kopen, dan kan je dus bijna meteen doorlopen, dus binnen 10 minuten ongeveer zat ik er in. En ondanks dat ik hoogte vrees heb was het ontzettend gaaf!!! De capsules bewegen bijna geruisloos, je voelt er zo goed als niets van, 2 keer een heel licht schokje (de vrouw die naast me op het bankje zat deed het zowat in haar broek, oh wat was die vrouw bang).
St Paul's Cathedral


Op het hoogste punt in de London Eye


Daarna weer richting hotel om ff een power nap te doen en mijn rug wat rust te geven.

’s Avonds na het eten ben ik richting Harrods gegaan, ja dat wilde ik toch ook wel zien! Wat een mega winkel zeg, ik ben niet eens alles doorgelopen, maar wat onvoorstelbaar groot. Mijn aandacht ging naar de 4e verdieping, de Pet afdeling. Ze hadden leuke dingen, maar niet mega bijzonder, sommige dingen echt idioot duur. Ook waren er puppy’s :-(( dat vind ik dan ineens een heel stuk minder. Toen nog naar de Kerst afdeling gelopen, oh wat een ontzettend leuke dingen, veel was van glas, ik wilde het risico niet lopen om het te kopen en dat het dan in mijn koffer stuk zou gaan, dus alleen een gingerbread woman gekocht, zo schattig en soms moet je toch gewoon wat kopen. Ik had ook een hele leuke Londen sleutelhanger gezien, dacht die neem ik op de terug weg mee, helaas vergeten dus :-(


De puppy's bij HarrodsKoekjes afdelingEn de kerst afdeling, I love it!


Richting het hotel weer uitgestapt op Oxford Street om nog wat te shoppen, anders zou de buit wel heel karig worden. Ik kwam ook weer langs de Primark, dacht ff kijken of het nog steeds zo druk is, nou het was wel minder druk, maar nog steeds te druk voor mij om in de rij te gaan staan, kon wel de puinhoop aanschouwen, of er een bom was ontploft in de winkel, echt alles lag ongeveer overhoop en de medewerkers maar druk met overal weer keurige stapeltjes van te maken.

Donderdagmorgen, op Queensway nog echt de allerlaatste dingen geshopt, je zou het misschien niet zeggen maar op een aantal vlakken ben ik echt een beautyaddict, dan met name showergel, scrubs, crèmes en niet zo zeer make-up. In Engeland verkopen ze diverse merken die we hier niet hebben, dus ja daar moest wel wat van mee naar huis.

Daarna in het hotel nog ff mijn telefoon weer opgeladen, poeh dat duurt lang zeg voordat het ding daar vol is. Rond 14.00 uur een Taxi gebeld om me naar het Victoria station te laten brengen, dat kost 15 pond, vond ik het wel waard, anders had ik in de tube diverse trappen op moeten sjouwen met mijn koffer, daar had ik niet zoveel trek in.

Achteraf weet ik niet wat ik liever had gedaan, met mijn koffer sjouwen, of die taxi rit, het was echt een rit from hell, wat een malloot zeg die taxi chauffeur. De taxi was gebeld door het hotel, dus dan ga je er een beetje vanuit dat het wel goed zit, maar dat was een hele foute aanname. Echt het was de 4 dagen in Londen bloed en bloedwarm, maar in die 15 minuten durende taxirit heb ik meer gezweet dan de dagen ervoor. Het was mijn bedoeling om op het Victoria station nog wat rond te hangen/shoppen/eten/drinken. Maar ik werd bij de ingang van de Gatwick express afgezet en dacht, ah ik neem meteen de trein wel richting het vliegveld, dan ben ik er maar alvast.

Ik was dus mooi vroeg op het vliegveld en dat was wel zo relaxed. Alle tijd om weer op de North Terminal te komen (met de Gatwick express kom je aan op de South Terminal en vandaar gaat er een shuttle dienst richting North), ff wachten voordat de incheck balie open ging, toen meteen door naar de douane en vanaf toen begon het wachten en het wachten en het wachten. Ik had ondertussen van Sven al begrepen dat ik vertraging had, maar op de borden bleef maar staan ‘please wait’, tja wel alle tijd om nog uitgebreid te shoppen en rond te kijken (nu lijkt het net of ik alleen maar heb lopen shoppen, maar dat valt reuze mee).
Daar is het vliegtuig dan toch eindelijk!Heel helder weer, dus de hele vlucht, prima uitzicht

Ik zou om 18.55 uur vliegen, maar dat werd dus dik een uur later. Daarna nog naar huis rijden (Sven kwam me uiteraard ophalen <3).

Ohhh en wat was het gaaf om weer thuis te komen, Shannado haar reactie onbetaalbaar! Ze stond op, keek me aan, het duurde enkele seconden en ineens een mega blije kwispel hahah ze had het eerst ff niet door of niet verwacht, maar toen ze zag dat ik het was, was ze helemaal blij. De rest van de diertjes was uiteraard ook blij en Shere Khan was ook helemaal over de top blij, die heeft de hele nacht bij me gelegen, of op het voeteneind of in mijn armen <3 <3 <3 Lief mannetje!!


En mijn aankoopjes, valt best mee toch!?

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 27, 28 en 29- zondag 21 juli 2013

Onderstaande foto's (gemaakt door Sven ;-)) van de afgelopen weken.

 


Thunder, zo lastig om echt mooi op de foto te krijgen door zijn zwart witte hoofdShere Khan is actie LOL geen super foto, maar ook te leuk om niet te laten zien


En nog een actie foto van Thunder, best uitzonderlijk, Thunder maakt zich nooit zo druk LOLSavanne genietend van het zonnetjeTja...lekker maf doenOma, ohhh ik hou van d'r <3 <3Sjaakie <3Nogmaals Shere KhanHuggy op zijn favoriete plekje, beschut in het gras loerend op de vogels, je zou er toch 1 te pakken krijgen!?Ze zijn goed in verstoppertje spelen, soms moet je de hele tijd afspeuren en zie je ze nog nietWe gingen weer een keer lunchen bij Vroeg in Bunnik, echt een aanrader als je in de buurt bent. Dit was Citroen risotto met gebakken gamba's, 'Voor de stevige boerentrek' hmmmm ik had iets meer verwacht voor mijn stevige trek ;-))Sven zijn Grof gesneden brood uit eigen bakkerij met Beenham met een mosterd-honingsausSlapen <3En nog zo'n slaapkop, ohhh daar blijf je toch de hele dag naar kijken!? Heerlijk mannetje <3 <3Regelmatig gaan de katten hier op de weegschaal, als ik de weegschaal pak en de kaaspasta dan is het dringen wie er op mag LOLShannado had een ontstoken teen, dus naar de dierenarts geweest voor antibioticaOok moest haar voetje weken in Biotex (de groene variant)Als je het niet goed kan zien, ga je gewoon in de plant zitten, geen probleemmot je!?De laatste werkdag, op het terras wat drinken en daarna lekker Tapas etenVoor tijdens vakantie, voor elke dag 1 doosje, met voor ieder dier eten
Op de bakjes aangegeven wie wat moet hebbenEn mijn ticket, ik ga een paar dagen naar Londen

 

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 26- zondag 30 juni 2013

Zondag
Wat huishoudelijke klussen doen, dat moet soms ook gebeuren he. En in de avond doe ik nog een stuk administratie. Verder lekker genieten van alle dieren.


Maandag
Was het tijd voor Éo om naar huis te gaan (helaas). Wat hebben wij ontzettend genoten van Éo, wat een makkelijke loge en wat een heerlijke dame, zo makkelijk, zo lief, kortom genieten. Voor Éo is het echt wel tijd om te gaan, we merkten de laatste dagen dat ze héél graag de huiskamer in wilde, maarja voor zo’n korte logeerpartij ga je niet alle dieren aan elkaar laten wennen, we hadden dus de afgelopen 2 weken 2 groepen en Éo was boven met meestal SK als gezelschap. Maar Éo wilde dolgraag ook de huiskamer enz. verkennen, een paar keer was ze door de deur geglipt en stond oog in oog met Shannado, daar leek ze totaal niet van onder de indruk (Shannado zag geen verschil in Éo of SK denken wij haha).


Dinsdag
Fysio en een trainingssessie met mijn personal trainer, daarna nog wat vlees bezorgen voor All Animal en de dag is weer om. ’s Avonds nog wat mail bijwerken.
Woensdag
Sven werkt thuis, ik ga een aantal bestellingen bezorgen en naar Emmen om pasfoto’s te laten maken, over 4 weken zit ik al in Engeland en ik heb geen geldig identiteitsbewijs, zaak om er werk van te maken dus, anders kan ik straks niet eens gaan. Als ik thuis kom nog wat bestellingen en mail doen.


Donderdag en vrijdag
Bestellingen, mail en afspraken buiten de deur, mijn dagen zijn goed gevuld. Verder is het een saaie week, ik heb bijzonder weinig foto's gemaakt.


Soms gaan ze ook op de meest logische plekken liggen, onder Thunder liggen ook nog diverse speeltjes, dus of hij echt lekekr ligt!?


Zaterdag
In de ochtend komen en nog diverse mensen een bestelling afhalen en daarna weekend!! Heerlijk. Ik ben ontzettend aan vakantie toe, dus ik kruip ook nog ff in bed om een ‘schoonheidsslaapje’ te doen, het is maar goed dat Sven me wakker maakt, ik kan echt dagen slapen op dit moment. Ook moet ik nog een koffer hebben voor de vakantie, we hebben een kleine koffer, maar die is toch echt te klein voor 4 dagen Londen en als ik nog wat leuke dingen wil kopen gaat dat echt niet passen, bij De Bijenkorf zie ik een voordelige Samsonite, dus die bestel ik.

Verder zie ik nog een heel leuk jasje bij Miss Etam, soms zie je echt dingen die helemaal bij je passen, dus die koop ik ook maar. Dinsdag komt het binnen als het goed is. Ohhh ik hou van internet shoppen, lekker van achter je pc de boel bestellen en wachten tot de bezorger komt om het te brengen. Naja ik hou ook wel van shoppen in real live, maar niet voor kleding haha.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Vorige 1 2 3 4 5 Volgende ... Laatste