Blog

RSS
Week 25- zaterdag 29 juni 2013

Ik had nog geen blog geschreven, maar dat kan toch eigenlijk niet he! Het was een ontzettend leuke week, met een heerlijke loge, dus ik ga toch nog wat dingen vertellen. Het wassen zoals op onderstaande filmpje ging de hele week over en weer, dan zat SK Éo te wassen, het volgende moment was het andersom.

Shere Khan en Éowyn bleven elkaar toch erg leuk vinden (te leuk, Shere Khan wilde meer dan alleen vriendschap zeg maar), dus vanaf vrijdag hadden we ze gescheiden als wij niet goed op konden letten. Maar ook al waren we erbij, toch zagen we dat er soms toch meer interesse was, dus dan gingen ze weer ff apart. Éo liet het ook steeds toe en af en toe kwam het ook wel van haar kant. Vanaf dinsdag ging dit beter, toen zag je duidelijk dat Éo hem begon af te weren en dat de interesse verdween, ze crosten soms samen door het huis en lagen ook heerlijk samen te slapen.


|

Wat hebben wij ontzettend genoten van Éo en SK samen en je zag Shere Khan ook heel erg genieten, net of hij toch veel meer had met Éo die hij nog maar net kenden, dan met Thunder & Huggy. Daar gaat hij ook perfect mee om, maar samen slapen zie ik ze al lange tijd niet meer doen. Éo is een ontzettend lieve dame, echt een klein vreetschuurtje, je kan het niet bedenken of ze lust het (oke geen muizen vertelde Lammijne, maar verder schijnt ze alles te lusten), daar kan ik toch echt van genieten hoor, zet het maar voor en een paar tellen later is het op.


Lekker onder een dekentje kruipen of toen het 35 graden was, tussen ons dekbed die opgevouwen naast het bed lag


En met een Somali in huis heb je altijd lol, ze maken je echt aan het lachen en ze weten altijd iets nieuws uit te vinden, Éo vond mijn kast ook wel een goede 'mand', lekker liggen op de rommel plank.


Vrijdagmiddag had Shannado een afspraak in De Bilt, we werden gebeld of we een uurtje eerder konden komen omdat er iemand had afgezegd, geen probleem, dus wij waren er om 15.15 uur. Helaas was de afspraak voor ons 3 kwartier te laat (het was die dag gekkenhuis qua files), dus uiteindelijk waren wij pas om 17.00 uur klaar. En toen was het helemaal drama op de weg, we hadden een uur vertraging op de terug weg L nu hebben we iets anders gereden dan de gebruikelijk weg richting huis, dus we waren wel iets eerder thuis, maar nog steeds erg laat.


Shannado onder het 'energie' kleedje in De Bilt

Op zaterdag had ik route, toen ik weer thuis was, had ik mijn tas in de gang gezet en later toen Sven in de gang kwam lag daar dus een halve boterham, madam Éo had die uit mijn tas gehaald en opgegeten <oeps>
En als afsluiting nog een filmpje waar ze aan het spelen/stoeien zijn, het lange wachten is nu begonnen, is Éo zwanger en hoeveel kittens enz. enz. enz. de tijd zal het leren, voor nu kunnen we alleen afwachten en geduld hebben.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (1)
Week 24- zondag 16 juni 2013

Zondag
Lekker uitslapen, ik breng Shere Khan rond 8.00 uur naar beneden want hij vindt me weer eens erg lief (ohhh hij kan zo ontzettend hard over je gezicht likken, niet prettig als je nog ff wilt slapen). Daarna starten we langzaam op, Éowyn is echt een voorbeeldige loge (klopt op hout hahaha), we hebben haar helemaal niet gehoord en als ik haar eten geef valt ze meteen weer aan. Het dametje gaat lekker de boven verdieping verkennen en je ziet dat ze steeds meer op haar gemak is. In de loop van de middag komt ze ff lekker bij me op bed liggen. De jongens gaan nog ff een tijd de tuin in, maar rond om ons zijn ze aan het barbecueën of wat daar voor door moet gaan, de dikke stink rook trekt aardig ons huis in (niet eens de lekkere gebraden vlees lucht dat het water je in de mond loopt), dus de jongens maar weer naar binnen. 's Avonds gaat Sven met Éo spelen, ze is een stuk rapper dan hij verwacht LOL. Na het spelen is het tijd voor een flinke kroel beurt en na het eten, voor het slapen gaan, heeft ze echt een knuffel aanval lijkt het wel, ze is echt helemaal kroelerig en schurkt het bed over. We horen ook een paar keer een wat hardere mauw, hmmm zal de dame toch krols worden binnenkort? En verder doe ik weinig, ik had wel wat op de planning, maar dat moet later deze week maar, heerlijk een zondagje lamballen.
Maandag

Ik heb weer een afspraak in het Twenterland. Er zijn vele wegen naar Rome, zo ook van Schoonebeek richting Twente, want ik rij een totaal andere route dan de vorige keer (oke andere navigatie maar toch). Op de terug weg ff langs wat winkels in Duitsland. Alleen wat erg 'stom' is, er zijn best veel winkel gesloten tussen 12.30 en 14.00 (of iets wat in de buurt daarvan komt), niet de grotere supermarkten uiteraard, maar dierenwinkels, apotheken, andere kleinere winkels, het is dicht. Als ik weer thuis ben eet ik mijn gekochte Duits broodje en ga daarna ff lekker met Éowyn op bed liggen, het valt me op dat ze wat harder gaat mauwen, in de loop van de dag lijkt dit steeds erger te worden, ik heb toch echt het idee dat ze overduidelijk krols aan het worden is. We zullen het zien hoe het morgen is. Verder wat mail en bestellingen, de normale maandag dingen.


Onze loge Éowyn


Dinsdag
Rond het middag uur vertrekken wij richting Woerden voor een trainingssessie. Éowyn is flink aan het roepen (naar Shere Khan?), omdat wij rond het middag uur weggaan, moeten ze geduld hebben tot in de avond. Dan mogen ze elkaar ontmoeten (al moet ik heel eerlijk zeggen dat ze elkaar al 2 keer gezien hebben, Shere Khan is zo ontzettend rap met door de deur schieten, dat ze al 2 keer neus aan neus stonden en dat ging al prima). Op de terug weg uit Woerden hebben we de pech om in de file te komen, even overdenken we nog een bezoekje aan Sven zijn ouders, maar besluiten toch door te rijden, nadat we thuis zijn voorzien we eerst alle dieren van eten en daarna mogen Shere Khan en Éowyn elkaar ontmoeten. Nou volgens mij is het liefde op het eerste gezicht, want na een kwartier ongeveer is de eerste dekking een feit. Ik had Lammijne een sms gestuurd over de eerste dekking, die viel zowat van haar stoel LOL Éowyn is een tijdje niet krols geweest, dus ze was zeer verbaast dat ze hier zo snel krols was LOL. Gelukkig voor ons is de nacht redelijk stil, we horen ze 2 keer.


Woensdag
Shere Khan is helemaal dol op zijn meisje Éowyn, ze hebben een leuke dag samen, laten we het daar op houden ;-) Gelukkig willen ze beide goed eten (Éowyn zeer goed, dat is echt een vreetmonstertje ook, net als Thunder en Huggy), Shere Khan eet voor zijn doen en zeker met een krolse dame in de buurt ook goed. Ik doe wat bestellingen, werk de mail bij en verder doe ik het rustig aan. Mijn rug is echt bagger.


SK is moe :-)


Donderdag
Poehh een gebroken nachtje, tot 4.30 uur ongeveer redelijk geslapen, daarna zat SK aan de deur te krabben, hij wilde uit de kattenkamer. Nou prima, mag jij bij ons 'slapen' nee ook niet goed, zat hij aan de andere kant van de deur te krabben. Dus daarna kwam er weinig meer van slapen. Ik doe verder weer rustig aan, mijn rug is ietsje beter, maar het is verstandig om nog ff mijn rust te nemen. Shere Khan is echt moe, je ziet het hoe hij ligt te slapen, maarja niet zo gek natuurlijk. In de avond gaan we ff naar de Kaufland in Meppen, waren we al een tijd niet geweest, had ik ff zin in. De katten hebben een nieuwe favoriete snack 'Catisfactions' die zijn er in verschillende smaken, dus daar nemen we een paar zakjes van mee.


Zijn ze niet schattig samen? Het lange afwachten is begonnen ;-)


Vrijdag
Shere Khan en Éowyn hebben bij ons geslapen afgelopen nacht, dat ging best goed. Al was Éowyn vanaf 4.30 uur ongeveer (als de vogels beginnen te fluiten en het licht begint te worden), wel wat onrustig (mauwen en ronddribbelen), maar gelukkig gaat ze op een gegeven moment toch weer lekker liggen slapen. Shere Khan ook even gewogen en hij is idd toch wel wat afgevallen, je voelt dat meteen zo goed bij hem. Niet veel, 2 a 3 ons, maar hij heeft al weinig vetjes, dus je voelt het meteen bij hem. Eind van de middag nog wat bestellingen bezorgen en in ga ff langs een dierenwinkel een dorp verderop, daar zie ik dat de 'Catisfactions' wel erg voordelig zijn en er gaat nog eens 20% af, ik ben wel een Hollander he, dus ik koop nog wat zakjes.

De katten vinden deze snoepjes ontzettend lekker en zijn helemaal wild van de Cosma snackjes, die worden door SK en Éo bijna uit mijn handen getrokken, die Cosma snackjes hebben ze bij Zooplus en het is gedroogd vlees of vis.


Zaterdag
We doen rustig aan, waren van plan om Sven zijn ouders een bezoekje te brengen maar die waren al van visite voorzien, dus dan gaan wij een andere keer.
Eind van de middag gaan we richting Zwolle, we gaan tapas eten bij Las Rosas (wel reserveren van te voren, want een paar weken terug hadden we pech en zaten ze vol), het eten was heerlijk en het toetje was helemaal geweldig :-) Hier gaan wij nog wel een keer weer naartoe.


De eerste ronde van de tapas, ik vergat bijna een foto te maken, maar dacht, dit kan nog net, van de 2e ronde heb ik geen foto


Mijn toetje cheesecake, echt het was HEERLIJK, alleen daarvoor al zou ik terug gaan, alleen staat dit niet op de kaart, dus afwachten wat ze naast de kaart die dag nog hebben


Sven zijn 'ijsje' die kreeg hij dus niet op LOL en we moesten vreselijk lachen omdat hij 3 bolletjes ijs had besteld en er dan zo'n enorm bord aankomt

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 23- zondag 9 juni 2013

Zondag
Na de gebruikelijke wandeling is het heerlijk weer om te relaxen in de tuin. Verder wordt het een razend drukke week, dus ik doe alvast wat werk.
Maandag
Hieperdepiep Savanne viert haar 11e verjaardag vandaag!
Zoals ik al schreef, is het een hele drukke week dus meteen aan de slag met bestellingen en later ook de mail. In de avond met Huggy naar de dierenarts, want hij is echt niet lekker, ligt de hele dag al in zijn mandje en kijkt echt ziek uit zijn ogen. Ik had in de middag zijn temperatuur nog opgenomen en die is oke (al voelt hij wel heel warm, veel warmer dan normaal). Maar 's avonds bij de dierenarts blijkt hij toch koorts te hebben 39,9, dus vandaar dat hij lang niet fit is. Ook is hij licht uitgedroogd, niet ernstig, maar hij krijgt toch wat extra vocht toegediend, ook een prik voor de koorts en wat pillen mee en we kunnen weer naar huis.


Dinsdag
En ook vandaag hebben we een jarige, Huggy viert zijn 8e verjaardag. Gelukkig gaat het al weer wat beter met hem.
We gaan al vroeg op pad richting fysio, de behandeling van 2 weken terug heeft mij wel goed gedaan, ik krijg ongeveer dezelfde behandeling en ook wordt er nog wat binweefsel losgemaakt (auuuwww). Daarna een trainingssesie met mijn personal trainer. Ook nog ff wat boodschapjes doen, waaronder een nieuwe thermometer, ik wil zeker weten dat ik een goede in huis heb, de andere is toch al heel wat jaren oud.


Woensdag
Shannado heeft aquatraining, ze vindt dit zo ontzettend leuk (oh dat heb ik vast al 100x geschreven <grijns>), maar het is echt zo, samen op pad wat kan ze daar van genieten en als we er zijn, wordt ze eerst nagekeken, dat stuk kunnen we beter overslaan vindt Shannado, meteen in de bak is veel beter. Ze doet het weer ontzettend goed en heeft heel veel lol.Als we weer thuis zijn ga ik verder met bestellingen voor zaterdag.

Eind van de middag naar de tandarts en die is ook weer dik tevreden, geen gaatjes!


Donderdag
Bestellingen en mail, Thunder is een zeer gewaardeerde hulp, zo handig ook en het ligt ook zo lekker :-(

En tja dit is mijn werk plek bij de pc, wat een puinhoop eigenlijk LOL Al ruim ik het 10 x per week op, krap een dag later is het weer chaos.


Huggy op zijn favoriete plekje in de tuin (al heeft hij meer van dit soort plekjes) ideaal om te vogels te bekijken en zelf niet gezien te worden, soms kan je hem dus bijna niet vinden en de schurk blijft ook lekker stil zitten als je hem roept.

Vrijdag
Ik doe de laatste bestellingen en wat huishoudelijke klussen.
Zaterdag
Sven en ik gaan beide op pad om bestellingen te bezorgen. Ik heb een nieuwe Tom Tom, maar 1 adres kent hij niet, dus ik rij gigantisch verkeerd, 'sta' wel op de kruising met de weg, maar ik ben op de snelweg :-( lekker handig maar niet heus. Ben dus wat later thuis dan verwacht.

Ja dan hebben we ineens 4 katten, we hebben een loge :-)) Éowyn van Harry & Lammijne komt 2 weekjes bij ons logeren ivm de vakantie van Harry & Lammijne. Lady ëowyn, wat een heerlijk dametje, moet natuurlijk nog ff wennen, maar als ik haar 's avonds haar eten breng eet ze meteen alles op en wast netjes haar bakje <3 ohh ik hou van katten die zo lekker eten en voor een snackje is ze ook wel te porren, Shere Khan moet dus zijn geliefde Cosma kipsnackjes met Éowyn delen LOL

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Vorige 1 2 3 4 5 Volgende ... Laatste